Hellanmaan nuorisoseura

Etusivu
Info
Historiaa
Kuvia
Blogitekstit
Linkit

Minun harrastukseni: Airsoft ja autojen rakentelu

Airsoft

Airsoft on muovikuula-aseilla tapahtuvaa leikkimielistä sotimista. Laji on todella hauska ja siitä pitävät lähes kaikki, jotka lajia kokeilevat. Niin nuoret kuin aikuisetkin. Aseet toimivat pääasiassa sähköllä, kaasulla tai jousiviritteisenä. Pelityylejä on kymmeniä, joista useat ovat tuttuja mm. sotapeleistä.

Itsellä harrastus lähti liikkeelle Hellanmaassa kavereitten kanssa joskus yli 10 vuotta sitten, ja pienen asepalveluksen tuoman tauon jälkeen jatkoin harrastusta Lapualla. Olen käynyt nyt 4 vuotta aktiivisesti pelaamassa Simpsiöllä Lapua Airsoft ry:n viikkopeleissä. 

Lisää tietoa asevuokrauksista ja muusta yhdistyksen toiminnasta löytyy täältä:
http://www.viileetek.com/airsoftlapua/index.php

Jos tulee kysyttävää, niin vastailen mielellään itsekin kysymyksiin lajiin liittyen.

Autojen rakentelu

Autojen korjaus ja rakentelu on ollut osana elämää jo hyvinkin nuoresta pitäen. Harrastus lähti tietysti liikkeelle peltoautoista. Ehkä tunnetuin rakennelma on tämä minun ensimmäinen tieauto: farmarimallin Mazda 323 vuodelta 1987.

Suurimmat muutokset on tehty 2017, kun tuli idea tehdä autosta jotain mitä Suomessa ei toista ole. Tähän asti auto palveli näyttelyautona ja käyttöautona “rotta” tyyliin rakennettuna. Koska olin ruostuttanut auton jo aiemmin, niin lähdin hakemaan inspiraatiota maailmanlopun elokuvista. Uusin Mad Max -elokuva Fury road oli ilmestynyt muutama vuosi takaperin, ja siitä innostuneena aloin tekemään mazdasta maailmanlopun autoa omalla tyylilläni.

Näyttelyitä on kierretty pääosin Suomessa vuodesta 2014 lähtien, mutta vuonna 2018 pääsimme Pohjoismaiden suurimpaan tapahtumaan, eli Ruotsissa järjestettävään Bilsport performance & custom motor show:hin.

Tällä hetkellä projektina on venäläinen kuorma-auto Gaz 51 johon on istutettuna BMW 750il 5.4l V12 moottori. Kesäauton virkaa hoitaa tällä hetkellä Morris Minor 1000.

Kirjoittanut Joonas Peltotupa

Scroll to Top
Vieritä ylös