Hellanmaan nuorisoseura

Etusivu
Info
Historiaa
Kuvia
Blogitekstit
Linkit

Minun harrastukseni: Musiikki

Musiikki on ollut itselle tärkeä asia jo lapsesta lähtien. Jo pienenä poikana on levysoittimessa pauhannut mm. Linkin Park, Slipknot ja Children of Bodom. Jälkimmäisin yhtye on varmasti vaikuttanut eniten omaan musiikilliseen kiinnostumiseen.

Kipinä soittamiseen syntyi eri bändien musiikkivideoita katsellessa ja mielenkiinto kiinnittyi aluksi erityisesti rumpujen soittamiseen. Eräänä kauniina päivänä isä olikin ostanut autotalliin käytetyn Maxtonen -rumpusetin ja siitä koko soittoharrastus virallisesti alkoi. Kauan siinä meni että sai edes peruskompin kulkemaan, mutta innostus sai aina pojan uudestaan ja uudestaan kiipeämään rumpujen taakse.

Kun rumpujen soitto hiljalleen kehittyi alkoikin seuraavaksi soittaminen muiden kanssa. Serkkupojalla oli sähkökitara ja aloitimme harjoittelemaan vauvanaskelin suosikkiyhtyeidemme “helpoimpia” kappaleita. Eihän ne hyvältä kuulostaneet, mutta hauskaa oli ja aina oli kivaa soittaa. Hetken kahdestaan soittelun jälkeen saatiinkin bändiin toinen kitaristi, nyt meteliä oli triplasti enemmän! Kävimme tällä porukalla nauhoittamassa jopa pari cover-vetoa ilman lauluja kitaristin isän luona.

Joskus yläkoulun aikoihin kitara alkoi kiinnostaa rumpujen soittoa enemmän. Rumpujen soitossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta kitaran “monipuolisuus” viehätti enemmän. Keskustelimme asiasta serkun kanssa ja tulikin ilmi, että häntä kiinnostaisi myös vaihtaa rumpujen soittoon. Meillä oli käsissä klassinen win-win -tilanne ja niinpä vaihdoimme rooleja bändissä. Sain joululahjaksi vanhemmilta Yamaha ERG121 -sähkökitaran (joka koristaa vielä tänäkin päivänä seinää Hellanmaassa vanhempien talossa). Tuohon aikaan netistä löytyi jo valtavasti tabulatuureja tunnetuimmista kappaleista. Näiden avulla opettelin soittamaan ja “Guitar Pro” -nimisen ohjelman avulla aloin myös säveltää omaa musiikkia.

Soittelu saman poppoon kanssa jatkui ja löysimme koulusta bändiimme puuttuvan palasen: basistin! Bändi sai myös nimekseen “Revencial”. Muutama kuukausi basistilöydöksen jälkeen hän ilmoitti meille, että meillä olisi keikka Lapuan Nuorisotalolla. Treenasimme muutaman cover-kappaleen ja taisi settilistassa olla myös ainakin yksi omakin kappale. Jännitys oli valtava, mutta keikka meni paremmin kuin hyvin ensimmäiseksi esiintymiseksi. Revencialin kanssa keikkailimme ja teimme kaksi demoa, mutta yhtye hajosi musiikillisten erimielisyyksien takia.

Tämän jälkeen on tullut soitettua enemmän ja vähemmän “nimekkäissä” kokoonpanoissa. Puskaradion kautta perustetun “Karkaasun” kanssa soitettiin nopeatempoista, aggressiivista äijäheviä. Laulajavaihdoksen yhteydessä yhtye vaihtoi nimekseen “Arthesans” ja laulukieli vaihtui suomesta englantiin. Kummankin bändin kanssa keikkailtiin jonkin verran ja nauhoitettiin musiikkia. Arthesansin kanssa meillä olikin treenikämppä Hellanmaan nuorisoseuran yläkerrassa. Kuvasimme myös nuorisoseuralla musiikkivideon nimeltään “Fragments of Clarity”.

Musiikkivideota kuvattiin keskellä seurantalon remonttia. Ohjaus Essi Pouttu (2012)

Tällä hetkellä soitan “Lakonia” -nimisessä bändissä. Julkaisimme hetki sitten ensimmäisen singlemme “Musta Koira”, joka löytyy niin Spotifysta kuin Youtubestakin. Jos raskas suomenkielinen metallimusiikki kiinnostaa, niin käyhän kuuntelemassa!

Kirjoittanut Jaakko Jakku

Scroll to Top
Vieritä ylös